Дробилката
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: ДРОБИЛКИ за клонове – СТАЦИОНАРНИ

Описание на устройството

Skorpion 350 EBG е барабанна дробилка, произведена на базата на доказания дизайн на серията Skorpion 350. Благодарение на високия си капацитет за обработка този модел се представя изключително добре при раздробяването на къси отпадъци, например при производството на дърва за огрев. Гърлото на дробилката има размер 375 мм ширина и 340 мм височина. Захранващ бункер с капацитет 1 м³, монтиран на товарната маса, е предназначен за механично натоварване на отпадъците.

Системата за вкарване на дървен материал се състои от вградени в балансьор назъбени ролки вкарващи и натискащи дървен материал с диаметър 380 мм и от масата за товарене която исползва системата от две назъбени писти дълги на 960 mm и 830 mm. Дългата и широка повърхност на гъсенични транспортьори ознаава лекотата и ефективността на вкарването на дървесината. Свободното пространство между конвейерите служи за отделяне на замърсители като пясък, камъци, и т.н. което удължава живота на ножове. Ролката и гъсеницата се задвижват от системата на хидравлични двигатели от хидравлична помпа, монтирана върху машината.

Стандартен модел има гладко управление на скоростта на въвеждане на материал за раздробяване с капацитет на рязане от 5 до 28 мм. С това решение може да се произвеждат малки чипове, които подложени на по-нататъшна обработка на чукови мелници могат да се използват за производството на брикети или пелети, докато дебелите дървени стърготини са идеален материал за отопление или за промишлени цели.

Секторното подреждане на 2 ножа за рязане на барабана (едно рязане на едно пълно завъртване) осигурява големи възможности на дробилката по отношение на натоварване на задвижваща система. Използваните ножове са изработени от инструментална стомана, устойчива на унищожаване, което води до дълъг експлоатационен живот.

Осигуряване на висока регулярност на стърготини е възможно благодарение на ситото 50 x 50 мм. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два винтови транспортьора и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба). Използвана в дробилката тръба за изхвърляне е монтирана върху винтова въртяща се платформа, с помощта на която изхвърлянето на чипове може лесно да се контролира ръчно в ъгъла на 360°.

Системата за задвижване на дробилката е нискоскоростен електродвигател. Този двигател, за разлика от високоскоростните двигатели, се характеризира с по-стабилна работа и по-голям въртящ момент. При същата мощност на двигателя, той постига по-голям енергиен трансфер и чрез увеличаване на диаметъра на ролката на главния двигател - живота на V-образни ремъци се увеличава. Задвижването на машината е електродвигател с мощност 55 kW.

Безопасността на оператора се контролира от защитен прекъсвач, който чрез издърпване на кабела в която и да е посока спира хидравличната подаваща система. Отключването на системата става чрез натискане на бутона "Reset", след това за връщане към цикъла на раздробяване (подаване на материал), натиска се бутона "Forward". Спирането на системата за доставка се извършва и чрез натискане на бутона "СПЕШНО СПИРАНЕ".

Стандартното оборудване включва електронна система за управление на работата, която автоматично предотвратява претоварването на задвижващата система чрез временно спиране на системата за доставка.

 

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 350 EBG

Размери (д x ш x в) [мм] 4340 x 1820 x 3265
Тегло [кг] 3200
Диаметър на материала [мм] 250
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 2 режеши + 1 подкрепващ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 21
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 16
Ширина на стърготините [мм] до 28 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 520
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 375 x 340
Дължина на гъсеницата [мм] 960 + 830
Ситото - отвор [мм] 50 x 50
Мощност на главния двигател [кв] 55

 

Стандартно оборудване:

  • Контролен блок.
  • Тръба за изхвърляне със винтов диск 360°.
  • Собствена хидравлична система.
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварванеб с бояч на моточасове.

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре