Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: ДРОБИЛКИ за клонове работещи с ТРАКТОРА - БАРАБАННИ

Описание на устройството

Дробилката Skorpion 350 RB е мобилен модел с барабанната система. Работи със селскостопански трактор с минимална мощност 100 кс, (540 об/мин). Поради големия размер на обработван материал, с диаметър до 250 мм, предназначена е за механическо товарене на дървесни отпадъци  с помоща на хидравличен кран (стандартно оборудване включва основа за монтирането му). Голямо пространство за товарене на дървен материал; размер на гърлото 375 x 340 мм позволява за раздробяване на разпространените клонове и други обемни дьрвени отпадьци. 

Дробилката  използва системата за прибиране на дърва, която се състои от вградена в рокера назъбената прибираща ролка затягаща дърво с диаметъра 380 мм, и от масата за товарене със назъбена гъсеница дълга на 680 мм, предшествана със ръчно сгъваем капак за товарене.

Skorpion 350 RB може да бъде оборудван също с хидравлично сгъваем капак, в който е инсталирана  назъбената гъсеница дълга на 600 mm.

Системата за прибиране на дърва се захранва със хидравлична помпа, намираща се в стандартно оборудване на дробилката; ролката и гъсениците се също захранват от тази помпа чрез системата на хидравлични двигатели с редуктори. Използване на системата на 2 режещи ножове подредени секторно (едно завъртане на барабана за един пълен разрез) осигурява големи възможности на дробилката със сравнително ниска мощност на трактора. Дизайнът на ножове позволява те да се точат по време на техния жизнени цикъл на номиналната дължина до 20 мм, по този начин продължавайки  техния живот. Получаване на висока регулярност на стърготините е възможна благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба).

Използвана в дробилката тръба за изхвърляне обръща се ръчно на 360° с помоща на винтов диск (като вариант може да се комплектува със хидравлично сгъваема изхвърляща тръба заедно със автоматичен контрол на винтов диск 240°, реализиран с помоща на на джойстик ).

Конструкцията на тази дробилка се монтира върху едноосно шаси, което дава възможност за теглене на дробилка по горски и полски пътища. Типично приложение на ос без спирачка позволява на Skorpion 350 RB да се движи със скоростта до 25 км/час. Skorpion 350 RB може да бъде обзаведен с ос със пружиниращо окачване (до 40 км/час) или хидравлично (до 80 км/час) – и двете оси имат пневматично спиране.

Положение на масата за зареждане на 90 градуса спрямо посоката на движение позволява едновременно да се транспортира дробилката и ремарке с помоща на един трактор (дробилката има засечка за теглене).

Дробилката е оборудвана с LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 350 RB се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени «дебела дървесина» и «тънка дървесина» решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му. Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию.

Покупка на дробилката Skorpion 350 RB е оптималното решение за фирми и предприятия в развитието на тяхната дейност в модерна и екологосъобразна посока.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 350 RB

Размери (д x ш x в) [мм] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Тегло [кг] 2450** (без кран )
Диаметър на материала [мм] ствол до 250
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 2 режеши + 1 подкрепващ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 21
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 16
Ширина на стърготините [мм] до 28 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 520
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 375 x 340
Дължина на гъсеницата [мм] масата 680, капака 600
Ситото - отвор [мм] 30x30 или 50x50
Минималната мощност трактора [кс] 100
()* - размери след монтиране, по време на работа
()** - тегло в зависимостта от оборудване на дробилката

 

Стандартно оборудване:

  • Ос за каране до 25 км/час.
  • Хидравлично сгъваема масата за товарене (капака) заедно с гъсеницата за товарене.
  • Хидравлично сгъваема тръба за изхвърляне с автоматично контролиран винтов диск 240° и дефлектор.
  • Модерно освещение LED.
  • Вала за отвеждане.
  • Собствена хидравлична система.
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварванеб с бояч на моточасове.
  • Контролиране с джойстик.

Опциите на оборудване:

  • Ос със пружиниращо окачване (до 40 км/час) или хидравлично окачване (до 80 км/час) - и двете оси с пневматично спиране.
  • Хидравличен кран.

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре