Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: ДРОБИЛКИ за клонове работещи с ТРАКТОРА - БАРАБАННИ

Описание на устройството

SKORPION 350 RB е модел с барабанната система, който сътрудничи с селскостопанския трактор с минимална мощност от 100 к.с. (540 об/мин). Поради големия размер на разчленения материал с диаметър до 25 см, машината е предназначена за механично товарване на дървесни отпадъци с помощта на хидравличен кран, и стандартно е оборудвана с основа за прикрепване. Големото пространство за зареждане на дървесината, гърлото 375 x 340 мм, позволява раздробяването на клони и други обемисти дървесни отпадъци.

Машината за рязане на дървесина е оборудвана с система за подаване на дърва, която се състои от захващаща ролка (вградена в шарнир) с размер 380 мм и натоварваща маса с назъбена гъсеница с дължина 960 мм, предшествана от хидравлично сгъваема зареждаща клапа, също така снабдена с зъбна гъсеница с дължина 830 mm. Стартирането, спирането и обръщането се осъществява чрез джойстик. Системата за пътни съоръжения, проектирана по този начин, улеснява работата на операторите и гарантира висока ефективност. Свободното пространство между верижните конвейри служи за отделяне на замърсители като малки камъчета, пясък, земя и т.н., като по този начин удължават живота на ножовете.

Системата на тегленето на дърво се задвижва от хидравлична помпа, която е стандартно оборудване на дърворезвача, а гъсениците се задвижват от тази помпа с система на хидравлични мотори заедно с редуктори.

Стандартната раздробяваща машина има плавно регулиране на скоростта на подаване на дървесината за смилане в диапазона на рязане от 5 до 28 мм. Благодарение на това решение е възможно да се произвежда фини стърготини, които могат да бъдат обработвани допълнително в чукови мелници и използвани за производството на брикети или пелети, докато дебелите дървени стърготини са идеален материал за отопление или за промишлени цели.

Използването на система от 2 ножчета за рязане върху барабан, поставени в сектора (едно завъртане на барабана за едно пълно рязане) осигурява постигането на големи възможности на машината за рязане с относително ниска мощност на трактора.

Осигуряването на редовни чипове се постига чрез използване на сито, монтирано под режещия барабан. Дървесината се избира из-под ситото с два винтови транспортьора до изпускателния вентилатор и с него се изтласква с изпускателна тръба. В стандарта машината е снабдена с хидравлично сгъваема изтласкваща тръба с автоматичен 240° обръщател и регулируем дефлектор за промяна на посоката на изхвърляне. Функциите се извършват с джойстик.

Конструкцията на дробилката е монтирана на едноаксиално шаси, което позволява теглене на машината на всички видове пътища. Типичното използване на ос без спирачки позволява на Skorpion 350 RB да се движи със скорост до 25 км/ч. Той може да бъде оборудван с колесна ос с окачено окачване или пневматично окачване - и двете оси имат пневматична спирачка.

Поставяне на натоварващата маса под ъгъл от 90° по отношение на посоката на движение позволява едновременното на транспортиране на дробилката и лекото ремарке с помоща на един трактор (дробилката има автоматично устройство за теглене).

Дробилката е оборудвана с LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 350 RB се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени «дебела дървесина» и «тънка дървесина» решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му. Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию. Покупка на дробилката Skorpion 350 RB е оптималното решение за фирми и предприятия в развитието на тяхната дейност в модерна и екологосъобразна посока.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 350 RB

Размери (д x ш x в) [мм] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Тегло [кг] 3400 (без кран)**
Диаметър на материала [мм] ствол до 250
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 2 режеши + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 21
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 16
Ширина на стърготините [мм] до 28 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 520
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 375 x 340
Дължина на гъсеницата [мм] масата 960, капака 830
Ситото - отвор [мм] 30x30 или 50x50
Минималната мощност трактора [кс] 100
()* - размери след монтиране, по време на работа
()** - тегло в зависимостта от оборудване на дробилката

 

Стандартно оборудване:

  • Ос със пружиниращо окачване (до 25 км/час), (с пневматично спиране).
  • Хидравлично сгъваема масата за товарене (капака) заедно с гъсеницата за товарене.
  • Хидравлично сгъваема тръба за изхвърляне с автоматично контролиран винтов диск 240° и дефлектор.
  • Oсвещение LED.
  • Вала за отвеждане.
  • Собствена хидравлична система.
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварванеб с бояч на моточасове.
  • Контролиране с джойстик.

Опциите на оборудване:

  • Ос със хидравлично окачване, (с пневматично спиране).
  • Хидравличен кран.

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре