Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: ДРОБИЛКИ за клонове работещи с ТРАКТОРА - БАРАБАННИ

Описание на устройството

SKORPION 280 RBG е най-малкия модел с барабанната система и гъсениците предлаган главно за фирми и индививуални лица, които желаят да получават стърготини с еднородна фракция. Тази машина принадлежи към групата на дробилки задвижвани от силоотводния вал на трактора, а силата, необходима за задвижване на дробилката е минимум 60 к.с. (540 об./мин). Товарно пространство за дървесина, гърлото с размери 265 (ширина) х 190 (височина) позволява да се раздробява клонове, издънки (с листа и игли) и кръгъл  дървен материал с диаметър до 18 см.

Режеща система в конструкцията на дробилка исползва 3 режещи ножове върху барабана и един подкрепящ нож; това осигурява големи възможности на дробилката със сравнително ниска мощност на трактора. Дизайнът на ножове позволява те да се точат по време на техния жизнен цикъл на номиналната дължина до 20 мм, по този начин продължавайки  техния живот. Всички ножове са изработени от специално избрана инструментална стомана и се подлагат на професионална топлинна обработка.

Стандартен модел има гладко управление на скоростта на въвеждане на материал за раздробяване с капацитет на рязане от 5 до 25 мм. С това решение може да се произвеждат малки чипове, които подложени на по-нататъшна обработка на чукови мелници могат да се използват за производството на брикети или пелети.

Осигуряване на висока регулярност на стърготини (предотвратяване на трески и други) е възможно благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба). Използвана в дробилката тръба за изхвърляне обръща се ръчно на 360° с помоща на винтов диск.

Дробилката използва стандартна системата за прибиране на дърва, която се състои от вградена в рокера назъбената прибираща ролка затягаща дърво с диаметъра 280 мм, и от масата за товарене със назъбената гъсеница дълга на 680 мм, предшествана от хидравлично сгъваема клапа за товарене. Това решение дава възможност за по-лесно товарене на дърво, което улеснява работата на оператора и повишава ефективността. Ролка и гъсеница се задвижват от системата на хидравлични мотори от хидравлична помпа, монтирана върху дробилката. Трактор служи само като задвижващ агрегат чрез вала за отвеждане.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 280 RBG се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди.

Програми наречени „дебела дървесина” и „тънка дървесина” решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му.

Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию.

Покупка на дробилката Skorpion 280 RBG е оптималното решение за фирми и предприятия в развитието на тяхната дейност в модерна и екологосъобразна посока.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 280 RBG

Размери (д x ш x в) [мм] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Тегло [кг] 1200
Диаметър на клоните [мм] 180
Брой на ножовете 3 режещи + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 22
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 10
Ширина на стърготини [мм] дo 25 мм в зависимост от материал
Начин на подаване хролката и фидер тип гъсеницата с хидравлично задвижване
Диаметър на барабан [мм] 420
Сито [мм] 30x30 или 50x50
Размери на гърлото (шир x вис) [мм] 265 x 190
Вид на захранване от изходящ вал на трактора
()* - размери след монтиране, по време ра работа.

 

Стандартно оборудване

  • Тръба за изхвърляне със винтов диск 360°, дефлектора.
  • Вала за отвеждане.
  • Собствена хидравлична система.
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварванеб с бояч на моточасове.
  • Масата за товарене с назъбена гъсеница.

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре