Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor

X

ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: МОБИЛНИ МОДЕЛИ на ДРОБИЛКИ за клонове - БАРАБАННИ

Описание на устройството

Skorpion 280 SDB е предназначени за раздробяване на клони и стволове с диаметър до 180 мм.

Режеща система в конструкцията на дробилка исползва 3 режещи ножове върху барабана и един подкрепящ нож. Дизайнът на ножове позволява те да се точат по време на техния жизнен цикъл на номиналната дължина до 20 мм, по този начин продължавайки  техния живот. Всички ножове са изработени от специално избрана инструментална стомана и се подлагат на професионална топлинна обработка.

Осигуряване на висока регулярност на стърготини (предотвратяване на трески и други) е възможно благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба). Използвана в дробилката тръба за изхвърляне обръща се ръчно на 360° с помоща на винтов диск.

Системата за задвижване с трицилиндров дизелов двигател с охлаждане с течност с мощност 40,1 к.с; съществува възможност за оборудване на двигателя с капак. 40-литровият резервоар за гориво дава възможност за няколко часа работа навън. Дробилката е оборудвана с хидравлична задвижваща система на валяци, обслужваща входящия материал; системата се движи на собствена хидравлична помпа.

Skorpion 280 SDB има специално одобряване и е допуснат за регистриране и движение по пътищата. Конструкцията на тази дробилка е монтирана върху едно-осно шаси, оборудвано със спирачка за рязко спиране и паркинг спирачка, а също така и със засечка за теглене адаптирана за сферичен болт или за засечка с отвор за дръжка. Модел на дробилката направен като специален трейлър позволява му да се лесно премества между работните места.

Дробилката е оборудвана с модерно LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 280 SDB се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени „дебела дървесина” и „тънка дървесина” решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му.

Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените от Skorpion 280 SDB стърготини могат да се използват за директно изгаряне в пещи, за произвеждане на компост, както и за декоративни цели. След повторно смилане в чукова мелница може да се използват като изходна суровина за производство на брикети и пелети.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 280 SDB

Размери (д x ш x в) [мм] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Тегло [кг] 1550
Диаметър на клоните [мм] 180
Брой на ножовете 3 режещи + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 22
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 10
Ширина на стърготини [мм] дo 25 мм в зависимост от материал
Начин на захранване хидравличен фидер
Диаметър на барабан [мм] 420
Размери на гърлото (шир x вис) [мм] 265 x 190
Tехнически данни на двигателя
Модел на двигателя LOMBARDINI 1603
Работен обем на двигателя [cм3] 1649
Мощност на двигателя [кс] 40,1
Охлаждане течност
Гориво дизелово гориво
Обем на горивния резервоар [л] 40
Максимална консумация на гориво [л/ч] 6
Старт електрически
()* - размери след монтиране, по време на работа

 

Стандартно оборудване:

  • часометър
  • резервна гума
  • регулиране на височината на изхвърляне на стърготините
  • ротационна тръба 360º
  • анти-стресова система

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре