Дробилката Skorpion 500 RB
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: ДРОБИЛКИ за клонове работещи с ТРАКТОРА - БАРАБАННИ

Описание на устройството

Дробилката Skorpion 500 RB е мобилен модел с барабанната система. Работи със селскостопански трактор с минимална мощност 120 кс, (540 - 750 об/мин). Поради големия размер на обработван материал, с диаметър до 300 мм, предназначена е  за механическо товарене на дървесни отпадъци  с помоща на хидравличен кран (стандартно оборудване включва основа за  монтирането му). Голямо пространство за товарене на дървен материал; размер на гърлото 550 x 370 мм позволява за раздробяване на разпространените клонове и други  обемни дьрвени отпадьци.

Машината за рязане на дървесина е оборудвана с система за подаване на дърва, която се състои от захващаща ролка (вградена в шарнир) с размер 380 мм и натоварваща маса с назъбена гъсеница с дължина 920 мм, предшествана от хидравлично сгъваема зареждаща клапа, също така снабдена с зъбна гъсеница с дължина 850 mm. Стартирането, спирането и обръщането се осъществява чрез джойстик. Системата за пътни съоръжения, проектирана по този начин, улеснява работата на операторите и гарантира висока ефективност. Свободното пространство между верижните конвейри служи за отделяне на замърсители като малки камъчета, пясък, земя и т.н., като по този начин удължават живота на ножовете.

Стандартната раздробяваща машина има плавно регулиране на скоростта на подаване на дървесината за смилане в диапазона на рязане от 5 до 35 мм. Благодарение на това решение е възможно да се произвежда фини стърготини, които могат да бъдат обработвани допълнително в чукови мелници и използвани за производството на брикети или пелети, докато дебелите дървени стърготини са идеален материал за отопление или за промишлени цели.

Системата за прибиране на дърва се захранва със хидравлична помпа, намираща се в стандартно оборудване на дробилката; ролката и гъсениците се също захранват от тази помпа чрез системата на хидравлични двигатели с редуктори. Използване на системата на 3 режещи ножове подредени секторно (едно завъртане на барабана за един пълен разрез) осигурява големи възможности на дробилката със сравнително ниска мощност на трактора. Получаване на висока регулярност на стърготините е възможна благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба).

В стандарта машината е снабдена с хидравлично сгъваема изтласкваща тръба с автоматичен 240° обръщател и регулируем дефлектор за промяна на посоката на изхвърляне. Функциите се извършват с джойстик.

Конструкцията на тази дробилка се монтира върху едноосно шаси, което дава възможност за теглене на дробилка по горски и полски пътища. Skorpion 500 RB може да бъде обзаведен с ос със пружиниращо окачване (до 25 км/час) или хидравлично - и двете оси имат пневматично спиране.

Поставяне на натоварващата маса под ъгъл от 90° по отношение на посоката на движение позволява едновременното на транспортиране на дробилката и лекото ремарке с помоща на един трактор (дробилката има автоматично устройство за теглене).

Дробилката е оборудвана с LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 500 RB се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени «дебела дървесина» и «тънка дървесина» решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му. Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию.

Покупка на дробилката Skorpion 500 RB е оптималното решение за фирми и предприятия в развитието на тяхната дейност в модерна и екологосъобразна посока.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 500 RB

Размери (д x ш x в) [мм] 3870 x 2360 (3000)* x 3025 (4460)*
Тегло [кг] 3700 (без кран)**
Диаметър на материала [мм] ствол до 300
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 3 режеши + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 21
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 20
Ширина на стърготините [мм] до 35 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 520
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 550 x 370
Дължина на гъсеницата [мм] масата 920, капака 850
Ситото - отвор [мм] 30x30 или 50x50
Минималната мощност трактора [кс] 120
()* - размери след монтиране, по време на работа
()** - тегло в зависимостта от оборудване на дробилката

 

Стандартно оборудване:

  • Ос със пружиниращо окачване (до 25 км/час), (с пневматично спиране).
  • Хидравлично сгъваема масата за товарене (капака) заедно с гъсеницата за товарене.
  • Хидравлично сгъваема тръба за изхвърляне с автоматично контролиран винтов диск 240° и дефлектор.
  • Oсвещение LED.
  • Вала за отвеждане.
  • Собствена хидравлична система.
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварванеб с бояч на моточасове.
  • Контролиране с джойстик.

Опциите на оборудване:

  • Ос със хидравлично окачване, (с пневматично спиране).
  • Хидравличен кран.

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре