Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: МОБИЛНИ МОДЕЛИ на ДРОБИЛКИ за клонове - БАРАБАННИ

Описание на устройството

SKORPION 280 SDBG е отличен избор за фирми и физически лица, които искат да получат стърготини с еднородна фракциа. С малките си размери дробилката може лесно да се обслужва, но има голям капацитет за обработка.

Високата производителност на машината се постига чрез използване на режещ барабан и системата за прибиране на дърва, която се състои от вградена в рокера назъбената прибираща ролка, натискаща и дърпаща материала с диаметра 220 мм, и от масата за товарене с назъбената гъсеница дълга на 680 мм, предшествана от хидравлично сгъваема клапа за товарене. Това решение дава възможност за по-лесно товарене на дърво, което улеснява работата на оператора и повишава ефективността. Ролка и гъсеница се задвижват от системата на хидравлични мотори и редуктори от хидравлична помпа, монтирана върху дробилката.

Системата за задвижване има двуцилиндров бензинов двигател с въздушно охлаждане с мощност от 37 к.с.; или трицилиндров дизелов двигател с охлаждане с течност с мощност 24,5 к.с.. Двигателят е застроен с маска от полиестерен ламинат. 40-литровият резервоар за гориво дава възможност за няколко часа работа навън.

Товарно пространство за дървесина, гърлото с размери 265 (ширина) х 190 (височина) позволява да се раздробява клонове, издънки (с листа и игли) и кръгъл  дървен материал с диаметър до 18 см.

Режеща система в конструкцията на дробилка исползва 3 режещи ножове върху барабана и един подкрепящ нож. Всички ножове са изработени от специално избрана инструментална стомана и се подлагат на професионална топлинна обработка.

Стандартен модел има гладко управление на скоростта на въвеждане на материал за раздробяване с капацитет на рязане от 5 до 25 мм. С това решение може да се произвеждат малки чипове, които подложени на по-нататъшна обработка на чукови мелници могат да се използват за производството на брикети или пелети.

Осигуряване на висока регулярност на стърготини (предотвратяване на трески и други) е възможно благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба). Използвана в дробилката тръба за изхвърляне обръща се ръчно на 360° с помоща на винтов диск.

Skorpion 280 SDBG има специално одобряване и е допуснат за регистриране и движение по пътищата. Конструкцията на тази дробилка е монтирана върху едно-осно шаси, оборудвано със спирачка за рязко спиране и паркинг спирачка, а също така и със засечка за теглене адаптирана за сферичен болт или за засечка с отвор за дръжка. Модел на дробилката направен като специален трейлър позволява му да се лесно премества между работните места.

Дробилката е оборудвана с модерно LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 280 SDBG се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени „дебела дървесина” и „тънка дървесина” решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му.

Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 280 SDBG

Размери (д x ш x в) [мм] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Тегло [кг] 1540 - 1620**
Диаметър на материала [мм] ствол до 180
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 3 режеши + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 22
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 10
Ширина на стърготините [мм] до 25 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 420
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 265 x 190
Ситото - отвор [мм] 30x30 или 50x50
Технически данни на двигателя (Diesel)
Модел на двигателя KOHLER-Lombardini KDW 1003
KOHLER-Lombardini KDW 1404
Работен обем на двигателя [cм3] 1028
1372
Мощност на двигателя [кс] 24,5
25
Охлаждане течност
Гориво дизелово гориво
Обем на горивния резервоар [л] 40
Старт електрически
Технически данни на двигателя (бензин)
Модел на двигателя BRIGGS&STRATTON Vanguard EFI 37
LONCIN LC2V90FD
Работен обем на двигателя [cм3] 993
999
Мощност на двигателя [кс] 37
32,6
Охлаждане въздух
Гориво бензин
Обем на горивния резервоар [л] 40
Старт електрически
* - размери след монтиране, по време на работа
** - тегло в зависимостта от оборудване на дробилката

 

Стандартно оборудване:

  • Резервно колело
  • Тръба за изхвърляне със винтов диск 360°, дефлектора
  • Oсвещение LED
  • Собствена хидравлична система
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварване, с бояч на моточасове

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре