Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: МОБИЛНИ МОДЕЛИ на ДРОБИЛКИ за клонове - БАРАБАННИ

Описание на устройството

SKORPION 280 SDBG е отличен избор за фирми и физически лица, които искат да получат стърготини с еднородна фракциа. С малките си размери дробилката може лесно да се обслужва, но има голям капацитет за обработка.

Високата производителност на машината се постига чрез използване на режещ барабан и системата за прибиране на дърва, която се състои от вградена в рокера назъбената прибираща ролка, натискаща и дърпаща материала с диаметра 220 мм, и от масата за товарене с назъбената гъсеница дълга на 680 мм, предшествана от хидравлично сгъваема клапа за товарене. Това решение дава възможност за по-лесно товарене на дърво, което улеснява работата на оператора и повишава ефективността. Ролка и гъсеница се задвижват от системата на хидравлични мотори и редуктори от хидравлична помпа, монтирана върху дробилката.

Системата за задвижване се състои от трицилиндров дизелов двигател Lombardini LDW 1603 с мощност 40,1 к.с, с охлаждане с течност с мощност 40,1 к.с; 40-литровият резервоар за гориво дава възможност за няколко часа работа навън.

Товарно пространство за дървесина, гърлото с размери 265 (ширина) х 190 (височина) позволява да се раздробява клонове, издънки (с листа и игли) и кръгъл  дървен материал с диаметър до 18 см.

Режеща система в конструкцията на дробилка исползва 3 режещи ножове върху барабана и един подкрепящ нож. Дизайнът на ножове позволява те да се точат по време на техния жизнен цикъл на номиналната дължина до 20 мм, по този начин продължавайки  техния живот. Всички ножове са изработени от специално избрана инструментална стомана и се подлагат на професионална топлинна обработка.

Стандартен модел има гладко управление на скоростта на въвеждане на материал за раздробяване с капацитет на рязане от 5 до 25 мм. С това решение може да се произвеждат малки чипове, които подложени на по-нататъшна обработка на чукови мелници могат да се използват за производството на брикети или пелети.

Осигуряване на висока регулярност на стърготини (предотвратяване на трески и други) е възможно благодарение на ситото монтирано под режещия барабан. Стърготините се избират изпод ситото с помоща на два транспортни шнека и пренасят се във изхвърлящ вентилатор, след където се изхвърлят през въртящ се комин (тръба). Използвана в дробилката тръба за изхвърляне обръща се ръчно на 360° с помоща на винтов диск.

Skorpion 280 SDBG има специално одобряване и е допуснат за регистриране и движение по пътищата. Конструкцията на тази дробилка е монтирана върху едно-осно шаси, оборудвано със спирачка за рязко спиране и паркинг спирачка, а също така и със засечка за теглене адаптирана за сферичен болт или за засечка с отвор за дръжка. Модел на дробилката направен като специален трейлър позволява му да се лесно премества между работните места.

Дробилката е оборудвана с модерно LEDово осветление.

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 280 SDBG се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени „дебела дървесина” и „тънка дървесина” решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му.

Системата има вграден брояч на моточасове.

Произведените стърготини могат да се използват като енергетичен материал за изгаряне в пещите, като суровина за производство на мебелни бордове или за повторно смилане в чукови мелницию.

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 280 SDBG

Размери (д x ш x в) [мм] 3750 (4460)* x 1810 x 2400 (3100)*
Тегло [кг] 1620
Диаметър на материала [мм] ствол до 180
Брой на ножовете (зависи от варианта на i режещия барабан [брой] 3 режеши + 1 подкрепящ
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 22
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo 10
Ширина на стърготините [мм] до 25 мм в зависимост от материала
Начин на подаване ролката и фидер тип гъсеницата
с хидравлично задвижване
Диаметър на барабана [мм] 420
Размери на гърлото (Ш x В) [мм] 265 x 190
Ситото - отвор [мм] 30x30 или 50x50
Технически данни на двигателя
Модел на двигателя LOMBARDINI 1603
Работен обем на двигателя [cм3] 1649
Мощност на двигателя [кс] 40,1
Охлаждане течност
Гориво дизелово гориво
Обем на горивния резервоар [л] 40
Максимална консумация на гориво [л/ч] 6
Старт електрически
()* - размери след монтиране, по време на работа

 

Стандартно оборудване:

  • Резервно колело
  • Тръба за изхвърляне със винтов диск 360°, дефлектора
  • Oсвещение LED
  • Собствена хидравлична система
  • Електронната система за контрол на работата (анти-стрес) за предотвратяване на претоварване, с бояч на моточасове

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре