Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
ВИЖ ВСИЧКИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ / ОБОРУДВАНЕ

ОФЕРТА: МОБИЛНИ МОДЕЛИ на ДРОБИЛКИ за клонове - ДИСКОВИ

Описание на устройството

Дробилката SKORPION 250 L е многофункционална машина, предназначена за общински и пътни фирмиж и позволяваща на много удобно използване на машината в градските и крайградските зони. Благодарение на структурните решения, използвани в машината, тя ще бъде полезна и в горската промишленост, където въртящото се тяло на машината ще улесни натоварването на клоните в гърлото на дробилката. Максималният диаметър на раздробяваните клони 20 см и гърлото на дробилката с размери 420 мм (ширина) и 255 мм (височина) прави Skorpion 250 L идеален за раздробяване на дървесни стволове и обширни клони.

Задвижващата система на Skorpion 250 L е трицилиндров двигател от Lombardini (мощност 40,1 к.с.), охлаждан от течност. Двигателят на дробилката е застроен със стандартна "тиха" („silent”) маска. Този тип конструкция се характеризира с нисък шум и вибрации на двигателя, поради което устройството може успешно да работи в застроени зони. За да се поддържат няколко часа непрекъснато работа на дробилката в нея е монтиран 40-литров резервоар за гориво. Дробилката е оборудвана с разединен фрикционен съединител, чиято задача е да изключи задвижването на двигателя от режещия диск, за да може двигателят да работи гладко.

В машината за рязане Skorpion 250 L системата за рязане е диск, оборудван с два ножчета за рязане, съдействащи с два опорни ножа. Животът на режещите ножове е оптимизиран чрез реципрочното им заточване, което им позволява да се завъртат на 180° и в резултат на това тяхната употреба е два пъти по-дълга. Всички ножове са изработени от подходящо подбрани инструментални стомани и са подложени на професионална топлинна обработка. В допълнение, ножът за отсичане изпълнява задачата на вентилатора и изхвърля получените стърготини чрез изхвърлящата тръба с възможност за поставяне във всяка посока на пълен радиус 360°. Машината за рязане Skorpion 250 L е оборудвана с въртяща се маса, което позволява тялото на машината да се върти до 270° и гърлото да се постави на место за съхранение на дървесина за  раздробяване.

Системата за подаване на материал се състои от система от две захранващи ролки, задвижвани от отделни хидравлични мотори от хидравлична помпа, монтирана върху машина за рязане. Безопасността на оператора на дърворезвача се контролира от защитен прекъсвач, който чрез издърпване на кабела в която и да е посока спира хидравличната подаваща система. Отключването на системата става чрез натискане на бутона "Reset", след това за връщане към цикъла на раздробяване (подаване на материал), натиска се бутона "Forward". Спирането на системата за доставка се извършва и чрез натискане на бутона "СПЕШНО СПИРАНЕ".

Като стандартно оборудване на дробилката Skorpiona 250 L се използва една от най-модерните в Европа електронната система за контрол на работата (анти-стрес), която автоматично предотвратява претоварване на системата за задвижване чрез временно спиране на подаване на материал. Системата позволява по много прост начин да се промени настройките за работа на машината и да се я адаптира към индивидуалните нужди. Програми наречени «дебела дървесина» и «тънка дървесина» решават за бърза промяна на начин на работа на машината. Следователно много е лесно да се адаптира работа на дробилка към материал раздробяван в момента, благодарение на което повишава се значително эфективността му. Системата има вграден брояч на моточасове.

Skorpion 250 L получи европейското одобрение, което позволява регистрацията на машината и допускането до трафик. Чопърът е оборудван със спирачка за паркиране и спирачка за превключване; светодиодно осветление на пътя и устройство за превключване (теглич) с регулируема височина на окачването; можете също да изберете кука със сферична глава или отвор DIN.

Произведените стърготини могат да се използват за директно изгаряне в пещите, за произвеждане на компост, за декоративни цели. След повторно смилане в чукова мелница може да се използват като суровина за производство на брикети и пелети.

 

 

Технически данни

Mодел на машината

SKORPION 250 L

Размери (д x ш x в) [мм] 4620 x 2150 x 2530
Тегло [кг] 1770
Диаметър на клоните [мм] 200
Брой на ножовете 2 режещи + 2 подкрепящи
Скорост на подаване [линеен м/мин] дo 42
Чипинг капацитет [насипен м3/h] дo16
Ширина на стърготини [мм] oт 9 дo 14
Начин на захранване хидравличен фидер
Диаметър на режещия диск [мм] 800
Размери на гърлото (шир x вис) [мм] 420 x 255
Tехнически данни на двигателя
Модел на двигателя LOMBARDINI 1603
Работен обем на двигателя [cм3] 1649
Мощност на двигателя [кс] 40,1
Охлаждане течност
Гориво дизелово гориво
Обем на горивния резервоар [л] 40
Старт електрически

 

Стандартно оборудване:

  • часометър
  • резервна гума
  • регулиране на височината на изхвърляне на стърготините
  • ротационна тръба 360º
  • анти-стресова система

Допълнително оборудване

  • повишаване на тръба за изхвърляне

ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
нагоре